Shopping Cart

You have 0 items

Onderhoudsbeurt damesfiets

Posted by Matrabike on January 05, 2015  /   Posted in Damesfietsen Blog

Onderhoudsbeurt damesfiets

Het nieuwe jaar is weer begonnen. We hebben allemaal goede voornemens en vaak omtrent gezonder leven. Misschien heb je je voorgenomen om dit jaar meer te gaan sporten, en fietsen is dan een goede oplossing. Het is een eenvoudige manier om de kerstkilootjes er snel af te krijgen.

Fietsen is zowel goed voor je gezondheid als voor je humeur. Fietsen naar je werk of naar school kan een positief begin van de dag betekenen. De lichaamsbeweging is goed voor je lijf, en daarnaast is fietsen ook nog eens goed voor het milieu. Maar fietsen moet je wel veilig doen!

Zelf je fiets controleren

Voor een auto is een onderhoudsbeurt normaal, en voor iedereen vanzelfsprekend. De onderhoud van de fiets wordt daarentegen vaak vergeten. En het handige is, je kunt naast een grote onderhoudsbeurt, ook zelf het één en ander doen. Controleer je fiets regelmatig op mankementen zodat je grote defecten voor bent. Met name in de winter en met slechte weersomstandigheden kan het van levensbelang zijn om je fiets in orde te houden.

Je kunt je fiets eenvoudig op verschillende aspecten controleren. Doen je remmen het nog goed? Zijn alle kabels en de fietsketting goed gesmeerd? Vind je roestige onderdelen? Vet ze in met wat vaseline. Zijn je handvaten nog heel, zo niet, dan kun je flink vallen bij een botsing of plotse rempartij.

Onderhoudsbeurt voor je fiets

Daarnaast is het belangrijk je fiets eens per jaar een grote onderhoudsbeurt te laten geven. Wij raden dit aan om in de winter te doen, omdat gladheid en neerslag veel van je fiets vraagt. Je kunt eenvoudig een afspraak maken met je fietsverkoper voor de onderhoudsbeurt van je fiets. Vaak is dit binnen een uur gebeurt. De fiets wordt gecontroleerd op verschillende punten en weer netjes afgesteld. Zijn er grote mankementen aan de fiets? Dan wordt er met jou overlegt of je dit gerepareerd wilt hebben.

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk veiligheid is op de fiets. Naast dat je fiets goed functioneert is het dus ook belangrijk dat je verlichting werkt en dat je fiets voorzien is van reflectoren. Controleer deze ook voldoende, zodat je bij een donkere avond niet voor verassingen komt te staan.

Comments are closed.